Skip navigation

Letar du efter kärlek på modernt vis?

Senaste uppdatering september 28, 2017

Hitta din match idag

Antalet är ett bra argument. Med 91 miljoner personer världen över som använder dejtingappar och 289,1 miljoner användare av onlinedejting i världen enligt Statista verkar det idag som (liksom att man kan beställa en vattenkokare på Amazon med garanterad leverans nästa dag ) att du kan hitta din dejtingmatch i ett webbfönster på 12 timmar.

Det är ett anmärkningsvärt starkt löfte som övertygar miljontals singlar över hela världen att skriva in sig; användare av onlinedejting uppskattas växa till 338 miljoner 2021.
USA leder vägen och har en marknad för onlinedejting med en volym på 666 miljoner amerikanska dollar 2017, följt av Kina och Storbritannien.

En lysande industri med en världsomsättning som uppskattas uppgå till 1 389 amerikanska dollar 2017 och förväntas visa en årlig tillväxt på 3,3 %.

Singlar: Ju fler desto bättre?

Om vi fokuserar på USA så började 20 % av alla nuvarande förhållandena online, enligt eHarmony. 7 % av dem slutade med äktenskap bara 2016.

Med en tydlig växling från dejtingsidor till dejtingappar litar 40 % av amerikanerna idag på att dejtingappar kommer att hjälpa dem med deras kärleksliv.

Det är en industri som tilltalar både kvinnor och män, men med ett lite högre deltagande hos männen (52,4 %) än kvinnorna. En industri i vilken ålder, bostadsort, intressen och förväntningar kan vara avgörande faktorer för framgång.

Enligt följande studie av eHarmony kan såklart ålder ha stor inverkan när det gäller att hitta en match. Toppen för kvinnor (när det kommer till följare online) verkar vara kring 26 år medan det för män tycks vara kring 48.

Intressant data som tycks bekräfta hur vårt samhälle kategoriserar singlar enligt deras ålder och attraktionskraft. Ungdomliga kvinnor verkar vara den största faktorn i jakten på kärlek, medan mogna män tycks vara en attraktionstrigger.

Kan onlinedejting ha positiva effekter på vår hetero-normativa kultur som glorifierar ungdomlighet, makt och skönhet? Även om det är till nackdel för den största gruppen: normalsnygga singlar som inte längre är purunga?

Upptäck ditt sanna jag genom onlinedejting…

Onlinevärlden ger dig tillgång till en större grupp människor och när det kommer till onlinedejting, en större grupp potentiella partners.

I en så populär sektor måste man dock använda sig av det man kallar ”mindfull sökning”: när folk som dejtar online utsätts för ”både hyperpersonliga och idealiserade intryck” enligt terapeuten Jane Buder, där ”spännande förtjusning kontra äkthet förklaras i termer av social attraktionskraft, självbedrägeri och selektiv självbild” så blir det viktigt att etablera ett antal reglar för att effektivt filtrera dina matchningar.
Med andra ord, onlinedejting är ett sätt att utforska sig själv där singlar måste fördjupa sin självförståelse och utforska och omformulera vilka de är.
Onlinedejting har blivit en modern plattform ”för människor att inte bara omskapa sig själva men också bli godkända av andra”, som Anabel Homnack nämnde i sin studie av effekter av onlinedejting.
Vi skapar just nu fundamentet i ett nytt individualistiskt samhälle som längtar efter att utforska sin egen identitet, digitaliserar identitetsskapande och glorifierar feedback.
Ett nytt nätverkande individualistiskt samhälle som längtar efter romantiska förbindelser, känslomässig uppfyllelse och emotionella relationer.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.