Skip navigation

Ovanor som kan förstöra ditt förhållande

Senaste uppdatering september 19, 2017

Ingenting går att jämföra med de första veckorna i ett nytt förhållande. Den tid man använder för att lära känna varandra. Den är ovärderlig!

Efter en liten tid tillsammans är det dock lätt att hamna i en slentrian och till och med bli irriterad över de små saker som din partner gör och som du tyckte var förtjusande förut.

Det finns några ovanor som många par inte märker att de har, men som verkligen kan utsätta deras relationer för påfrestningar!

Här följer några ovanor många par har för närvarande och du rekommenderas att undvika dem om du vill hålla din relation frisk och göra den starkare!

Att undvika bråk och ha brist på kommunikation

Vissa par, efter att ha tillbringat månader eller år tillsammans, bråkar om varje enskild detalj.

Perfektion finns inte i ett förhållande. Alla kan drömma om ett idealiskt förhållande där båda ständigt stöder varandra och det inte finns någon tid för bråk.

Men det är faktiskt så att det kanske inte är en dålig idé att säga emot din partner då och då, om du är uppriktig med dina argument.

Det betyder inte att du bör välja bråk vid varje tillfälle, utan att visa vad du tycker och se till att din röst blir hörd, även om det inte betyder att du delar samma åsikter med din älskade.

När allt kommer omkring handlar det om att hitta en gemensam grund att stå på!

Ett av de största problemen för många par är bristen på kommunikation.

Att undvika konfrontation kan vara positivt i början, men på lång sikt, om du vill se till att du är i ett hälsosamt och moget förhållande, är det bäst att du lär dig hur och när du ska kommunicera med din partner!

Försöka att ständigt förändra din partner

Att vara för bossig mot din partner kan vara mycket irriterande! Du borde älska din partner med hans/hennes fördelar och ofullkomligheter och vice versa.

Om du ständigt försöker ändra hans/hennes vanor, hur han/hon beter sig och lägger varje sak han/hon gör under mikroskop kan din partners tålamod ta slut!

Det är inget fel att uppmuntra din älskade att vara en bättre version av sig själv och förvänta sig att han/hon uppmuntrar dig att vara det du också, men linjen mellan detta och att ständigt försöker förbättra honom/henne är hårfin.

Det bästa är att stödja din partner och när det finns något som du inte tycker om hos honom/henne, berätta det, men alltid genom att använda ett positivt argument!

Svartsjuka

Om något verkligen kan förstöra ett förhållande, förutom otrohet, är det avundsjuka. Att uttrycka dina känslor och ofta visar din partner att du bryr dig om honom/henne är en sak.

Det är en helt annan historia att kontrollera eller till och med spionera på allt vad din partner gör, eller ofta visa dig svartsjuk när han/hon går ut utan dig.

Ett förhållande är baserat på uppriktighet och tillit. Om du inte kan lita på vad din älskade gör när han/hon inte är i närheten av dig och oroar dig intill besatthet för vad han eller hon kan tänkas göra bakom din rygg, är det dags att fundera över om ditt nuvarande förhållande är vad du verkligen vill ha!

Om du och din älskade håller er borta från dessa ovanor kommer ni att komma ett steg närmare det perfekta förhållandet!

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.