Skip navigation

Förstärk kärlekskemin i ditt förhållande

Senaste uppdatering oktober 10, 2017

Kärlek har blivit enormt idealiserad i vårt samhälle. Det är meningen att du ska träffa din själsfrände, ung, snygg, vacker, smart, rolig, kompetent etc. Listan bara fortsätter och fortsätter…

Och sen är det det meningen att ni ska ha en underbar kärlekshistoria där ni både känner kärlek och intensitet.

Låt oss nu dekonstruera den här romantiska bilden av kärleken och ta den till ett lite mer realistiskt plan: kemin. Det är vad du verkligen behöver i ett förhållande. Kärlek och romans växer med tiden, den utvecklas… Men vad ska du göra om ni känner att kemin försvinner?

#Konsten att lyssna och dela med sig

Ibland tas kärleken för given. När du är i ett förhållande är det lätt att gå in i en rutin. Din värld utvecklas inte längre kring din partner…

Om du vill förstärka kemin i förhållandet rekommenderar vi därför att du lär dig lyssna och dela med dig. Det är mycket viktigt att du lyssnar på din partner, det kommer att skapa en starkare koppling mellan er.

Se till att ni båda delar med er av er dag, tankar, känslor, bekymmer, önskningar.

#Ta er tid för varandra

Vi vet alla hur hektiskt det moderna samhället kan vara och hur upptagna vi därför är. Det är svårt att hitta tid för varandra, vi vet. Mellan fester, arbete, sport, aktiviteter, plikter, promenader med hunden…

Men kemin baseras på intimitet och om du vill förbättra er intimitet rekommenderar vi starkt att ni gör en insats för att hitta tid bara för er två. Som Bill Withers brukade säga: ”bara vi två, vi kan om vi försöker”.

Ni kan tillbringa tid tillsammans var som helst: från att hänga i soffan en lat eftermiddag till att gå ut och ta en drink… se till att det fungerar!

#Gör saker tillsammans och ta initiativet

Tätt kopplat till de här rekommendationerna… att göra aktiviteter som att laga mat tillsammans, leka eller sporta eller vad du nu har i åtanke, är ett av de bästa sätten att skapa starkare band mellan er och därmed mer kemin.

Det finns lika många aktiviteter som din fantasi kan komma på… men om ni ägnar er åt aktiviteter som ger mer intimitet, fler upplevelser, fler känslor tillsammans… då har du tagit ett steg i rätt riktning!

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.