Skip navigation

3 viktiga orsaker till att du inte kommer över ditt ex

Senaste uppdatering november 16, 2017

Det sägs att tiden läker alla sår, men ibland känns det som om tanken på ditt ex blir allt mer plågsam med tiden.

Oroa dig inte, du är inte ensam. Här kommer vi att berätta för dig varför du inte kan glömma ditt ex, och hur du kan befria ditt hjärta och bli redo för en ny kärlek!

#1 Hur du kommer över ditt ex: Överlevnadsguide för tider med sociala medier

Sociala medier kan verkligen vara plågsamma och en källa till fixering: du ser bilder av ditt ex, nya vänner till ditt ex, vad ditt ex gör … och ärligt talat, sociala medier kan vara tendentiösa! De visar ofta endast de positiva sidorna av saker och ting.

Först och främst: Vi säger inte att du ska blockera ditt ex, men det kan vara hälsosamt att ändra dina inställningar och sluta ta emot uppdateringar av hans/hennes aktiviteter. En grundföresättning för att komma över ditt ex är att skapa distans, och ibland börjar denna distans i sociala medier.

#2 Du jämför fortfarande ditt ex med dina nya dejter

Även om det är naturligt att jämföra, kan det också vara mycket ohälsosamt.

Om du börjar dejta igen, kan du kanske känna dig frestad att jämföra din nya potentiella partner med ditt ex: hans/hennes utseende, hans/hennes sätt att prata etc.

Men om du gör det, hindrar du utvecklingen av ditt nya förhållande och du ger honom/henne inte en ärlig chans.

I stället bör du vara så fördomsfri och öppen du kan. Ibland blir det varken bättre eller sämre, bara annorlunda, och du måste inse att om ditt tidigare förhållande inte fungerade, är det bara bra att pröva på något annorlunda.

Även om ditt ex hade vissa riktigt bra sidor, som du önskar ska finnas i ditt nya förhållande, rekommenderar vi att du undviker att jämföra och i stället helt enkelt låter din nya partner överraska dig. Vem vet? Du kanske får uppleva en ny sorts romantik!

#3 Du hoppas att ni ska återförenas

Detta är ett av de vanligaste misstag folk gör när ett förhållande tar slut.

Tänk först igenom orsakerna till att ert förhållande inte fungerade. Om du anser att förhållandet är värt att kämpa för, kan du ge det ännu en chans. Men om du märker att ditt ex inte vill kämpa tillsammans med dig, bör du ge upp tanken.

Målet är att komma över ditt ex! Se till att respektera både honom/henne och dig själv. Ett förhållande är alltid en fantastisk upplevelse, oavsett om det slutar bra eller inte.

Därför rekommenderar vi att du ser på ditt ex på detta sätt, som en värdefull erfarenhet som har lärt dig mycket och som har hjälpt dig att utvecklas som person. När du sedan känner att du är mogen att dejta igen eller till och med påbörja ett nytt långt förhållande, kommer du att ha mycket mer att ge i den nya relationen.

 

 

 

 

 

 

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.