Skip navigation

Hur man får ett distansförhållande att fungera

Senaste uppdatering april 12, 2018

Hur man får ett distansförhållande att fungera har blivit en av de största utmaningar som vissa par måste ta sig an.

När allt kommer omkring bor vi i ett dynamiskt samhälle där vi bland måste flytta från ett ställe till ett annat, och innan du ens vet hur det gick till måste ditt förhållande kanske kämpa mot tusentals kilometer.

Om du står inför ett distansförhållande behöver du inte oroa dig! Par kan anpassa sig mycket snabbt till nya situationer, du behöver bara se till att du använder det mest kraftfulla verktyget i ett förhållande: kommunikation.

Vi har några råd för par i distansförhållanden som vi tror kan hjälpa dig att få ut det mesta av din situation.

Tips för ett hälsosamt distansförhållande

Målet med ett hälsosamt distansförhållande är att upprätthålla:

 

  • En bra kommunikationsnivå

  • Starka kärleksfulla känslor för varandra

  • Vara självständig men arbeta som ett team

  • Hålla passionen levande

 

Om du undrar: ”Kommer vår relation att fungera?” kan du fråga dig själv om du känner dig bekväm med de fyra punkterna ovan.

Låt oss dyka ner i ämnet!

#Att överleva ett distansförhållande: kommunikationens kraft

Kommunikation är verkligen nyckeln till ett lyckligt förhållande. Det är en underskattad tillgång som verkligen kan göra skillnad när du vill skapa ett starkt och långsiktigt förhållande.

När vi pratar om kommunikation menar vi inte bara den konversation som du kanske har med din partner om din dag eller några av de problem som du stött på under dagen. Det är även väldigt viktigt att prata om dina känslor, dina rädslor, dina förväntningar etc.

Par tenderar att falla in i rutinen att berätta för varandra om dagens händelser utan att verkligen gå djupare in på känslor eller rädslor.

Dessutom bör du beakta att när vi pratar om kommunikation så ber vi dig inte att skriva en monolog. Tvärtom … om det är väldigt viktigt att prata om dig själv och dina känslor så är det väldigt, väldigt viktigt att lyssna på din partner.

Så se till att du tar dig tid att prata och lyssna. En liten handling som kan göra underverk för ditt förhållande.

# Varningstecken för distansförhållandet: när kärlek tas för given

Om du vill ha ett starkt distansförhållande måste du se till att alltid ha en kärleksfull och omtänksam inställning till din partner.

Ett av de vanligaste problemen i distansförhållanden eller långsiktiga relationer är att kärleken tas för given, och det, min vän, är ett stort misstag.

Det är alltid mycket viktigt att du visar din kärlek för din partner, det kan vara verbalt eller med små romantiska handlingar.

Du måste tänka på att när avståndet börjar bygga en mur mellan er två, då är det enda sättet att försäkra din partner om dina känslor, kärlek och uppskattning, att säga det rätt ut.

#Hur du dejtar på distans

Ett annat viktigt råd för distansförhållanden är att se till att du arbetar som ett team och alltid respekterar varandras oberoende.

Några distanspar tenderar att bli mer kontrollerande när de inte är tillsammans och det är aldrig en bra idé. Ett hälsosamt förhållande borde vara baserat på förtroende, så om du känner behovet av att kontrollera din partner på grund av brist på förtroende bör du verkligen ompröva fundamentet i ditt förhållande.

En del tror att ekvationen män och distansrelationer är hopplös. En populär övertygelse som ligger till grund för en massa dåliga råd till kvinnor om distansförhållande. Men sanningen är annorlunda: både män och kvinnor är desamma när det gäller känslor och de är båda lika viktiga i ett förhållande. Därför bör du, oberoende av ditt kön, arbeta på att skapa ett starkt förtroendeförhållande mellan er två.

Du kommer snabbt se att där det finns blint förtroende växer ett distansförhållande väldigt snabbt.

# Idéer för att hålla passionen levande i ett distansförhållande

Internet har gett oss massor av sätt att vara ifrån varandra och ändå tillsammans. Detsamma gäller för relationer. Det finns många sätt att hålla passionen vid liv: från stygga Skype-samtal, till handskrivna romantiska brev och överraskningsbesök … när du väl känner din partner blir det väldigt lätt för dig att gissa vilken typ av aktivitet som kommer vara den mest fördelaktiga för ditt förhållande.

Det viktiga här är att se till att din partner vet att du tänker på henne/honom … resten är helt upp till fantasin!!

 

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.