Skip navigation

Hur hittar man en partner på sociala medier?

Senaste uppdatering januari 6, 2016

Sociala medier har blivit vårt främsta nätverk för att komma i kontakt med nya människor gratis. Därför finns det många singlar som ger sig ut i jakten på en partner på nätet, men ofta utan att ha de rätta reflexerna för att locka till sig andra surfare. Att mötas via sociala medier öppnar upp för fantastiska möjligheter. Här kommer tips på hur du går till väga, men också vad du ska undvika, för att enkelt hitta en partner på sociala medier.

Teknik för en första kontakt: du är inte inskriven på en dejtingsajt

Sociala medier är en utmärkt plats för möten, men det är INTE en dejtingsida. Det vill säga, de som är inskrivna på Facebook eller Twitter är det inte för att de hoppas på att hitta kärleken! Din inställning att jaga en partner kan därför tendera att skrämma bort folk. Dessutom uppfattas det inte alltid väl att bli kontaktad av en främling, eftersom det är en form av intrång i privatlivet. Ingen har bjudit in dig, ta det därför väldigt försiktigt!

När du hittat en intressant profil på något av de sociala medierna och du vill ta kontakt med den personen, måste din inställning vara så naturlig som möjligt (annars kommer du garanterat att missa din chans). Den bästa tekniken är att starta en konversation via kommentarerna på ett inlägg. Det är fritt fram om personen reagerar på kommentaren, men likväl: gå långsamt fram och ta dig tid att diskutera innan du startar en flörtig monolog.

Den här typen av diskussion är alltså det bästa sättet att närma sig en främling på sociala medier. Väck ett intresse i samtalet innan du skickar en ”vänförfrågan” (Facebook)!

Upprätthåll kontakten: spela svårfångad

Problemet med de som raggar på Facebook är att de är otåliga. När du tagit initiativet till en diskussion med en av dina utvalda, var smart nog att inte gå fram för hårt och därmed göra slut på diskussionen själv. Vänta på att den andra personen startar ett diskussionsämne. Det visar på att hon eller han är intresserad. Bli inte den där jobbiga typen som skickar meddelanden utan att någonsin få något svar och som man sen till slut blockar eftersom det plötsliga överfallet blir alltför besvärande. Den bästa tekniken är en långsamt framåtskridande kommunikation.

Efter ett par diskussioner och om personerna du är intresserad av kontaktar dig ett par gånger, kan du föreslå ett möte. På det viset är ni överens om ert ömsesidiga intresse. Om personen avböjer flera gånger, slösa ingen tid utan gå vidare.

För att ragga effektivt: ragga gömd!

Onödigt att attackera din nya vän genom smäktande kommentarer som alla hans eller hennes följare kan läsa. Om du vill vinna poäng: var diskret. Vissa personer gör det hela offentligt och blir då till åtlöje för alla som kan se. Kärleksfulla ord sker i den privata sfären (via chatten t ex). Du kommer att ha tusen tillfällen att tagga honom eller henne i dina statusuppdateringar tillsammans med romantiska ord eller skriva kommentarer fulla med hjärtan när ni väl blivit ett par!

Du bör vara medveten om hur du uppfattas online för att ragga på sociala medier och arbeta på hur du gör ett gott intryck. Glöm inte att sociala medier är ett kommunikationsredskap och att det är viktigt att snabbt ta förhållandet vidare utanför ert virtuella utbyte, det vill säga: till det riktiga livet!

Learn more about "Att mötas via sociala medier"

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.