Skip navigation

Skapa sin profil på Tinder

Senaste uppdatering september 22, 2017

Tinder är en gratis applikation som gör att din dejting går ännu snabbare. Appen gör att du kan bläddra bland profiler för singlar som befinner sig i ditt geografiska område och skicka meddelanden i form av ”like”.  Om den här personen skickar tillbaka ”like”, sätter Tinder er i kontakt. Dejting genom sociala medier ger nya möjligheter för skapare av mobilapplikationer som konkurrerar om strategier för att hjälpa singlar att hitta kärleken. Konceptet verkar revolutionerande, men användningen desto mindre… För att inte slösa med din tid på Tinder och för att förhoppningsvis skapa möten där (som sen tar plats i det verkliga livet), kommer här några råd…

Välj dina bilder väl

Tinder fungerar inte som de klassiska dejtingsidorna eftersom det som kommer att avgöra dina potentiella ”like” och ”nope” framför allt är din profilbild! Eftersom andra användare har en tendens att zappa snabbt mellan profilerna på Tinder, måste man därför lyckas fånga deras uppmärksamhet. Om du klarat av den här etappen, försumma inte resten av din profil: de andra fotona och din presentation. Tinder är det snabbaste sättet att få kontakt och det viktigaste är att du är kortfattad, koncis och relevant. Den här applikationen ger dig bara ett par sekunder för att övertyga!

Vad är en bra profilbild på Tinder? Det är framför allt ett huvudsakligt foto (vi kan understryka att vissa profiler inte har något foto, det fungerar såklart inte…) och flera sekundära foton (men inte för många). Den ideala kompromissen är 4-5 foton: 3 som är smickrande och ett som är roligt (det är viktigt att visa din ”roliga” sida på Tinder). För ett ännu kraftfullare intryck, välj olika typer av bilder: ett porträtt (ditt huvudsakliga foto, det som drar till sig ”like”), ett foto där du tränar eller gör någon annan aktivitet, ett foto som illustrerar ditt sociala liv (med dina polare), ett annat i helfigur, etc.

För att sammanfatta, försök att fokusera på dina ”coola”, ”trevliga”, ”aktiva” sidor, samtidigt som du håller i minnet att det ändå finns aktiviteter som är fördelaktigare än andra (volleyboll är sexigare än stickning).

Ange dina intressen

När du skapar din profil tar Tinder dina uppgifter från Facebook (och alltså dina fritidsintressen), även om de inte nödvändigtvis är aktuella (längre). Se till att kontrollera informationen: favoritmusik, böcker, filmer, etc. För att göra din presentation så bra som möjligt, uppdatera dina fritidsintressen på Facebook. De kommer sedan att uppdateras på Tinder.
Ingen idé att hitta på intressen eftersom det ofta är det andra konversationsämnet med dina kontakter (efter ”hej hur mår du, vad gör du i livet?”). Det vore synd om du hamnade i fällan där du utgett dig för att älska Grey’s Anatomy om du inte sett de två sista säsongerna. Var ärlig.

Hoppa inte över din presentation

Om vi råder dig att gå in på detaljer när du skriver din presentation för en dejtingsida, så är det annorlunda på Tinder: allting hänger på formuleringen och tonen. Det verkar som att din presentation är sekundär, men den bör inte försummas för den sakens skull. Om en potentiell ”match” klickar på presentationen och den är tom, är det en flopp.
Beskriv dig själv i några rader (mellan 5 och 8) i stil med en reklamsnutt, samtidigt som du är underfundig och entusiastisk. Glöm överflödiga texter som: ”Hej, jag heter Julian, jag är 20 år, har gröna ögon, gillar att gå promenader i skogen och letar efter min andra hälft.” På Tinder är man trendig, man är cool, man är rolig! Gör det med energi! Det är inte heller ok med ”trött på loosers, är du inte seriös, zappa vidare!” eftersom det är en rätt aggressiv attityd ändå… På Tinder bör man framför allt vara vänskaplig (du är där för att träffa folk, eller?). Tänk även på stavningen och hur du bygger upp dina meningar.

Så, vilket är det bästa receptet för att skriva en presentation som visar för hela världen att du har en cool attityd, är avslappnad och supersnäll (men givetvis naturlig)? Hänvisa till anekdoter, väck intresset hos den andra, berätta om dina erfarenheter, lägg till lite humor och mystik.

Om du använder dig av alla de här knepen kommer du lätt att förbättra dina matchningsresultat på Tinder och alltså få fler dejter!

Learn more about "Att mötas via sociala medier"

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.