Skip navigation

Skriv en relevant annons

Senaste uppdatering september 22, 2017

Att redigera en bra text för sin profil är viktigt för att lyckas med sin dejting online. För det flesta singlar som ger sig ut i jakten på kärleken på internet är det en svår utmaning. Hur beskriver man sig själv på ett attraktivt sätt? Vad bör man avslöja och vad bör man behålla för sig själv? Ska man verkligen säga allt? De här frågorna angår alla som nyss skrivit in sig på en dejtingsida. Att skapa en bra profil är viktigt för att nå framgång. Här kommer några tips på hur du skriver en relevant presentationstext.

Vilken typ av singel är du?

Det kan tyckas vara en lätt match, men att skriva en presentation för sin profil på en dejtingsida är långt ifrån enkelt! Det handlar om att ”sälja” i syftet att ”promota” sig själv, snarare än att ”beskriva”. Du ska göra reklam för dig själv samtidigt som du är ärlig.

Din presentation bör vända sig till ”de rätta personerna”, de som passar för dig och där det finns potential för en lycklig kärlekshistoria. Man måste alltså hitta de rätta orden, den rätta tonen, uttrycka sin personlighet, men också det man letar efter i en lycklig kärleksrelation.

Här kommer några tips för att lyckas med ditt ”självporträtt”: beskriv dig själv fysiskt först och våga ta fram dina bästa sidor (nej, du är inte ”mager”, du är ”smal”… Nej, du är inte ”tjock”, men ”har former”). Du kan ta hjälp av dina närstående för att skapa profilen för din personlighet (eller använda formulären för personlighetstesten som finns på många sidor). Det handlar om att veta vilka dina främsta personlighetsdrag är. Framhäv de positiva sidorna och nämn inte dina svagheter (men om du gör det kan det vara i formen av små anekdoter för att visa att du har humor).

Vilken typ av relation letar du efter?

Det är den första frågan du bör ställa dig. Om du svarar tydligt på den här frågan får du en klarare idé om vilken typ av relation du vill ha: seriös, erotisk, utan krångel eller helt enkelt vänskaplig?

Fråga dig själv om du skulle vara beredd att flytta för att hitta kärleken och om du skulle acceptera en partner som har barn. Vad ska era gemensamma intressen och passioner vara? etc. Ta papper och penna och skissa upp tre paragrafer. I den första: notera vad som verkar nödvändigt i en relation och vad du inte kan vara utan (exempel: förtroende, placering, etc.). I den andra: fakultativa kriterier (gillar att cykla, tycker om familjemiddagar, resor). I den sista paragrafen skriver du ner allt det du inte vill att din partner ska vara (t.ex., rökare, ha djur, etc.)
Om du går till väga på det här sättet kommer du enkelt att klargöra vad du verkligen vill få ut av dejtingsidan. Att skriva din presentation är det absolut viktigaste.

Vad gör dig unik?

Du är unik (det är vi alla), men kan du beskriva vad som skiljer dig från andra? Gillar du bio, resor och djur… Jo, men nästan 80 % gör det så du måste vara mer precis. Du kan beskriva dina intressen och göra din beskrivning mer personlig genom att lägga till detaljer: vilken typ av filmer gillar du? Hur ofta går du på bio? Har du någon regissör som du bara älskar eller någon favoritskådis?

Den här metoden gäller för alla aktiviteter, om vi så pratar om måleri, matlagning eller sport. Det är onödigt att fokusera på sättet du skriver eller bygger upp dina meningar. Däremot är det mycket viktigt att inte göra några stavfel.

Att beskriva ditt dagliga liv räcker inte alltid. Lägg till några informella detaljer som till exempel: ”3 saker som är viktiga för mig: naturen, spendera tid med mina barn och utöva yoga.” Om du är tom på idéer, fråga dina närstående, framför allt dina vänner. De kan ge en objektiv bedömning. Lita på deras omdöme: de känner till dina viktigaste personlighetsdrag, särskilt de som utgör din charm (som du förmodligen inte tänker på själv). Var inte för hård mot dig själv och lita på dina vänners uppriktighet.

Learn more about "Att lyckas med sin internetdejt"

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.