Skip navigation

Från att vara singel till att vara i ett förhållande

Senaste uppdatering september 22, 2017

Att hitta en flickvän är inte samma sak som att gå i pension! Att bevara ett förhållande kräver ansträngning, kompromisser och engagemang varje dag. För vissa är detta helt naturligt, medan vissa singlar är rädda för att leva i ett förhållande. Beroende på vilken typ av förhållande man är ute efter (seriöst, sex), krävs olika ansträngningar och utmaningarna är annorlunda. Början på en relation, speciellt en intim, väcker en hel del frågor. Vår rubrik med råd för singlar tar upp frågor som rör parsamhet. Hur ska man handskas med ifrågasättande, spänningar och frustrationer som uppstår i ett förhållande efter att ha levt en tid som singel?

Acceptera din partners fel och brister

Att leva i ett förhållande är inte samma sak som en dans på rosor. Ett parförhållande innebär att dela sin vardag med en annan person som, trots era likheter har sin egen karaktär med sina kvaliteter och brister. Det är som Meetics reklamkampanj säger: för att lyckas i ett parförhållande måste man lära sig att älska den andras brister (eller åtminstone att acceptera dem).

Din partner är varken en leksak eller någon som kan manipuleras för att tillfredsställa alla dina önskningar, nej absolut inte: det är en människa med känslor, förväntningar, nycker … Vi måste därför hitta en balans mellan vad du är redo att gå med på för att bygga upp en relation och vad du inte accepterar och sedan försöka hitta en gemensam överenskommelse som inte orsakar frustration för din partner. Det är inte enkelt.

Det ”outtalade” är ett gissel för förhållandet

Män och kvinnor har till att börja med inte samma sätt att kommunicera på och ändå måste man lära sig att prata med den andra partnern om sina tvivel och önskemål om man vill lyckas med förhållandet. Att dela sina känslor med sin partner är inte lika lätt som det låter. Stolthet, rädsla för att förlora eller skada den andra, ånger, frustration, ilska: alla de känslor som stimulerar relationen kan också gnaga på förhållandet om man inte lyckas prata med varandra.

Singlar är inte vana vid att kompromissa vilket är anledningen till varför detta kräver en ännu större ansträngning för dem. Det kan dessutom finnas yttre omständigheter som kan störa förhållandet: omgivningen!

Att handskas med omgivningen

Omgivningen runt paret är naturligtvis större än din egen eftersom den även består av din nya partners umgåskrets, det vill säga, hans/hennes vänner, familj, ex, etc. Alla dessa människor kan komma att lägga sig i ert förhållande vilket kan skapa onödiga spänningar i er relation. Här är några tips som vi tror kan komma väl till pass så att dina polare förstår att du inte längre är singel och att de inte (längre) bör lägga sig i din vardag. Innan delade ni allt, nu har du en intim sfär att skydda.

Även om dina väninnor är dem tröstar bäst när du tvivlar, är rädd eller svartsjuk så kom ihåg att den viktigaste inblandade inte själv kan gissa att något är fel mellan er två. I allmänhet pratar tjejer för mycket men inte med rätt personer, medan killarna inte talar alls: det är en karikatyr, men tyvärr ligger det tillräckligt mycket sanning i det för att det ska stoppa många kärlekshistorier som bara behövde lite kommunikation och integritet för att undvika uppbrott.

Learn more about "Våra tips till alla singlar"

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.