Skip navigation

Så raggar man på internet

Senaste uppdatering september 22, 2017

Vare sig det är på en chat eller på en dejtingsida är det viktigt att komma ihåg att virtuella möten enbart är en inkörsport till… det verkliga livet! Men det betyder inte att man kan improvisera när man raggar online. Bland våra tips till alla singlar understryker vi att plattformar för dejting enbart ska användas för att snabbt fixa en träff. Målet med dina närmanden är inte avsedda att vara i evighet på internet, men för att uppnå användbara resultat som en mailadress eller ett telefonnummer. Att ragga bra på internet är alltså en fråga om metod.

Ta kontakt på en dejtingsida

De personer som, liksom du, vill skapa tillfällen att mötas, ger generellt sina kontaktuppgifter när ni tar kontakt. På dejtingsidor kan ni starta en diskussion online i utrymmet för privata meddelanden. Men du ska under alla omständigheter försöka få den kontaktade singelns kontaktuppgifter (email, telefonnummer).

Så snart mailadressen är din kan ni starta en elektronisk konversation som snabbt kan leda till mer. För bästa möjliga resultat, fokusera inte på en enda profil, utan ta kontakt med flera personer. Men tekniken ”mailbombning” bör användas med försiktighet. Om din samtalspartner märker att hon bara är en del av en grupp förlorar du poäng!

Det elektroniska utbytet bör inte heller vara i all evighet. Glöm inte att ditt främsta mål är att möta personen i det verkliga livet! Vissa kvinnor kan vara mer osäkra vad gäller ett första möta (blyga, rädda för det okända, osäkra, etc.).

Ta kontakt med flera singlar

För att öka dina chanser att få till en träff föreslår vi att du inte fokuserar enbart på en enda person. Men ge dig inte heller in i 10 samtal samtidigt om du inte klarar av att hantera flera konversationer på samma gång. Din samtalspartner bör känna sig unik. Till exempel, om ni chattar bör du kunna svara inom mindre än en minut, annars riskerar du att hon eller han zappar vidare.

Få ett telefonnummer

Det första steget mot ett riktigt möte: ett telefonsamtal. Det är slut med att gömma sig bakom chattar och mail. Det är dags att starta en riktig konversation, på telefon! Detta betyder inte att du på något sätt slipper undan fasen ”sms”, förlängningen på chatten. Men innan du kommer dit måste du erövra det berömda telefonnumret!

Generellt sett så får man inte fråga för snabbt och inte heller plåga sin samtalspartner med fraser som ”du råkar inte ha ett litet nummer…?”, nej. Så, istället för att ”fråga” om ett telefonnummer, kan du erbjuda dig att ge ditt nummer: alla dörrar öppnas för en mer intim konversation. Det är väldigt enkelt, det handlar om att skriva ett litet meddelande/mail med ditt privata nummer: ”tveka inte att höra av dig för att prata 5 minuter”, och varför inte följt av ett artigt ”det vore kul att diskutera med dig”, men inte mer!

Om du får ett svar är det klirrat och klart!

Learn more about "Våra tips till alla singlar"

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.