Skip navigation

Skaffa nya vänner

Senaste uppdatering september 21, 2017

Att omge sig med vänner är definitivt en av de mest givande upplevelser som en människa kan uppleva. Det är därför vissa dejtingsajter snarare inriktar sig på vänskapliga relationer än på sökandet efter kärlek. En vän är någon som du kan anförtro dig för, som du kan lita på och som du kan upptäcka världen tillsammans med. En vän är en speciell person som finns vid din sida när du har det jobbigt men som också finns där varje dag för att dela många små nöjen. Å andra sidan har dina vänner även en stark social inverkan på dig: de har också en umgängeskrets vilket gör att du i förlängningen kan utöka din egen vänskapskrets. En vän medför därför automatiskt nya vänner.

Att skapa en vänskapskrets

Din karriär, ditt val av livsstil, ditt sociala liv och kärleksliv är faktorer som har samband med din vänskapskrets. Kortfattningsvis kan man säga att en god vänskapskrets och socialt nätverk ger dig ett dynamiskt och oändligt mycket rikare liv än att bara sitta ensam och instängd i ett hörn…

Men hur gör man för att skaffa vänner när man är blyg? Långt hemifrån? När man har brutit upp från ett förhållande eller blivit uppsagd? En social isolering kan alltså drabba oss alla en dag, det är därför det nu finns dejtingsajter på nätet! Du är bara några klick och lite motivation från att hitta de bästa vänskapssajterna på internet!

Hitta den rätta vänskapssajten

Tack vare det största virtuella kommunikationsnätet i världen (”internet” för dem som inte hänger med), är det nu möjligt att skapa relationer och lätt ta sig ur isoleringen men det är fortfarande nödvändigt att veta hur man ska gå till väga och var du ska börja!

Vi har tittat på olika chattsidor för att försöka ta reda på om dessa plattformar kan leda till att bygga starka och varaktiga vänskapsband. Att utöka sin vänskapskrets är en sak men att skapa varaktiga vänskapsband är en helt annan. Vi har därför tagit oss tid att identifiera framgångsfaktorerna för seriösa vänskapssajter. En ledtråd? Tiden!

Vänskap lever på minnen vilka skapas i det verkliga livet och inte på nätet. Internet är därför viktigt i inledningsstadiet för att ta kontakt men fortsättningen beror mer på hur mycket du engagerar dig i relationen.

Veta hur man skaffar vänner

Att lyckas ta kontakt samtidigt som man vågar vara sig själv är det allra viktigaste. Dina vänner måste uppskatta dig för den du är. Vi är inte alla lika bra rustade för varken kärlek eller vänskap Det finns dem som vet hur man ska göra och som är naturligt populära medan andra är mer inbundna och har svårare att öppna sig inför andra.

Att gå ut, prata med grannen, byta några ord med brevbäraren eller säga tre ord till kollegorna på måndagsmorgonen: att lära känna varandra för att prata lite är en bra början men det är inte tillräckligt för att förvandla ett möte till vänskap. Våra texter över vänskapliga möten bör bidra till att identifiera hur du ska göra för att hitta nya vänner och kunna umgås tillsammans på lång sikt.

  • Det är mycket viktigt att kunna skaffa sig nya vänner samtidigt som man vågar vara sig själv. Det finns dem som vet hur man skapar tillfällen till att skaffa sig nya vänner på ett naturligt sätt medan andra hur man ska göra medan andra är mer inbundna och har svårare att öppna sig inför andra.
  • Du är som du är och även om det är svårare för dig att ta kontakt eller om du är blyg har du inte mindre att erbjuda nya vänner och du kan sedan förvandla ett möte till vänskap.
  • Är vänskapschatterna verkligen effektiva verktyg för att hitta nya vänner på webben? Vi har frågat runt!
  • Känslor är komplexa och en vänskapsrelation kan utvecklas till något djupare i vilket fall du kan ha nytta av att veta hur man förför en vän.

Learn more about "Dejtingsajter"

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.