Skip navigation

Skapa tillfällen att skaffa vänner

Senaste uppdatering september 22, 2017

En vänskap skapas inte från en dag till en annan. Det behövs tid, tålmodighet, lyhördhet, gemenskap, minnen etc. Men alla typer av vänskap grundar sig alltid på samma sak: ett möte! För att nå resultat måste du agera! Liksom i kärlek uppskattar vissa personer dig, andra inte. Man kan inte behaga alla människor! Liksom i kärlek, får man inte vara för kräsen men försöka att uppskatta människor som de är. Liksom i kärlek, kan du leta efter nya vänner online genom att skriva in dig på en dejtingsida för vänskapsrelationer. Liksom i kärlek, leder den första virtuella kontakten sedan till ett riktigt möte och kan vara starten på en vänskapsrelation…

För att möta folk: lämna hemmets trygga vrå!

För att hitta det som behövs för att möta likasinnade är det nödvändigt att du sticker näsan utanför dörren… Bara det att många blir avskräckta av tanken på att ta ett glas ”själv”! Gå hemifrån, möt folk, gå med i en förening, ta en kurs eller gå med i ett sportlag, lär dig dansa, studera ett nytt språk: det finns en massa tillfällen då du kan möta någon i riktiga livet! Du behöver bara en tillräcklig dos med motivation och en gnutta självförtroende.

De mesta blyga ensamvargar som inte vågar ta steget kan skapa sociala nätverk med andra trevliga individer på internet via dejtingsajter för vänskapsrelationer.

Dela dina intressen

En webbsida tillägnad vänskap är framför allt en plats för utbyte där många män och kvinnor möts för att bryta ensamhet och isolering genom att möta personer som de har mycket gemensamt med. Anpassa din profil efter detta för att du ska komma i kontakt med ett maximalt antal personer. Gillar du matlagning, hantverk eller trädgårdsarbete? Du är förmodligen inte ensam. Gillar du fotboll och håller på ett speciellt lag? Du kommer att hitta andra av den här klubbens fans. Ett enda råd: agera!

Ta saken i egna händer och hitta vänner på internet

Mycket ofta, om det så är online eller i verkliga livet, fattas det bara lite spontanitet för att bryta isen och förvandla ett möte till trevlig vänskap. Om du brukar sporta eller ta teaterlektioner, vad hindrar dig att ta ett glas tillsammans efter träningen? Du kan också föreslå en after-work med dina kollegor för att träffas i en mer avslappnad miljö.

På chatten på en dejtingsida för vänskapsrelationer bör du tänka på samma sak. Diskuterar ni den senaste Spielberg filmen? Varför inte föreslå att ni ses och diskuterar över ett glas istället, eller varför inte se en film på bio tillsammans? Det är ingen stor sak men många vågar inte fråga eftersom det är rädda för att få avslag eller för att verka dumma.

Ta fram dina bästa sidor

Man ska inte ljuga för sig själv: av de 15-20 personer som du kommer att ta kontakt med, kanske bara hälften svarar och kanske bara en eller två verkligen intresserar sig för dig konkret. Men är det inte värt ett försök? Man får inte vara för formell, vare sig det handlar om kärlek eller vänskap. Man kan inte styra kemin som uppstår, eller inte, mellan två personer till hundra procent. Men vissa vänskapliga möten kan leda till fin gemenskap eller till och med mer.

Man måste ta sin tid för att skilja på enkla bekantskaper från framtida vänskapsrelationer, fortsätta le och behålla viljan att möta andra. Ju mer du försöker att skapa möten, om det så är på internet, på jobbet eller på posten, desto större är chansen att du skapar ett starkt nätverk av bekantskaper och omvandlar dem till vänskap.

 

Learn more about "Skaffa nya vänner"

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.