Skip navigation

Match.com Recension

Senaste uppdatering mars 18, 2024 av Olivia

Det är ingen tvekan om att match.com är en av världens mest populära online-datingsidor.

En seriös dejtingsida som har lyckats erövra miljoner hjärtan med sitt effektiva matchningssystem och stora och roliga evenemang för att träffa andra singlar!

Vissa människor kanske tror att om de väljer en specialiserad dejtingsida så kommer de att lyckas bättre i sin jakt på kärleken. Match.coms resultat talar dock för sig själva.

Det är en dejtingsida som verkligen fungerar.

Upptäck # 1 vad gäller dejter, relationer och äktenskap.

Match har skapat mer än 10 miljoner förhållanden över hela världen, är du redo att börja din kärlekshistoria?

Macth.com: Hur fungerar det?

Steg 1 – Så här registrerar du dig

Att skapa ett konto hos match.com är helt gratis, men det kommer att kräva att du investerar lite tid för att slutföra ett omfattande frågeformulär.

Det första steget kommer då att bestå i att anmäla sig till dejtingsidan.

Att registrera sig på Match.com är enkelt och går väldigt snabbt. Det första steget kommer att vara att lägga till din e-postadress, ett lösenord, ditt födelsedatum samt att ange om du är kvinna eller man.

När denna information är klar kommer Match.com att be dig att ange ditt namn.

Du kommer också att få ett e-postmeddelande med bekräftelse på din registrering och direktåtkomst till verktyget så att du kan börja skapa din profil, dela med dig av dina bilder och starta en konversation.

Steg 2 – Dejtingfrågeformulär

Efter att ha anmält dig på sidan kommer du att dirigeras direkt till dejtingformuläret.

Tänk på att du alltid kan hoppa över det om det behövs (du ser alternativet i högra hörnet högst upp på sidan). Vi rekommenderar dock uttryckligen att du gör provet eftersom det är en viktig del av din online-dejtingupplevelse och kommer att ha en direkt inverkan på hur framgångsrik du är.

Matchningstestet hjälper matchningssystemet att jämföra dina likheter med andra profiler och skicka korrekta potentiella matchningar.

Det är i ditt eget intresse att fylla i detta frågeformulär så exakt som möjligt, eftersom det är vad som bestämmer vem du matchas med. Match.com-profilen är uppdelad i flera sektioner.

För det första finns det kryssrutor för grundläggande information som relationsstatus, sökparametrar, utseende, livsstil, bakgrund

Dejtingformuläret kommer att fråga dig om personlig information såsom:

 • din längd
 • din kroppstyp (smal, genomsnittlig, atletisk eller kraftig)
 • din relationsstatus (aldrig gift, separerad, skild, änkling)
 • om du har barn och om du vill ha barn
 • din utbildningsnivå
 • dina röknings- och dryckesvanor
 • den etnicitet som bäst beskriver dig
 • din religion
 • din genomsnittliga lön
 • dina intressen.

Du blir också frågad om du letar efter något specifikt i en partner (som lön, religion, kroppstyp, etc.).

Slutligen når du den sista delen av dejtingformuläret där du får möjlighet att berätta Match.com lite om dig själv (max 100 tecken).

Tänk på att du kan ändra din beskrivning när som helst.

Steg 3 – Medlemstips: Hur du gör så att din profil står ut i mängden

Det finns ett mycket intressant alternativ som heter ”medlemstips” som gör att du kan öka dina chanser att ses av potentiella matchningar genom att visas på Match.com och dess partnerskanaler.

Om du skulle vilja ha denna funktion måste du enligt Match.com fylla i din profil med ett ”tydlig, attraktivt foto av dig själv” och en välskriven beskrivning med information om vilket kön och vilken typ av person du letar efter.

Det är utan tvekan ett bra sätt att sticka ut mot konkurrenterna!

Steg 4 – Skriva din profil (med hjälp av Match.com)

Ibland kan profiler vara en av de svåraste sakerna att göra. Hur pratar man om sig själv på ett attraktivt sätt?

Match.com har gått ett steg längre och skapat en guide för att hjälpa dig att skriva din profil.

Guiden är ganska enkel. Match.com ger dig olika alternativ och du behöver bara välja dem som skulle kunna passa in på dig.

När du har gjort klart den får du möjlighet att ladda upp bilder. Du har möjlighet att ladda upp max 20 bilder. Enligt Match.coms rekommendationer får en profil med bilder 20 gånger fler visningar, så var inte blyg!

Testa Match.com

Match.com har en stor och mycket dynamisk gemenskap av singlar som vill träffa intressanta människor.

Vi gillar speciellt sättet Match.com skapar olika lokala evenemang för att hjälpa singlar att träffas.

Online-dejtingsidan är också mycket intuitiv och interaktiv med användarna.

Match har också blivit väldigt känd för sina dejtingstudier som inkluderar singlar i Amerika, deras senaste undersökning om dejting efter 50 eller deras mycket intressanta studie om LGBTQ Single population.

Utöver det uppdaterar Match.com kontinuerligt sina funktioner för att förbättra användarupplevelsen. En av de senaste (och mycket intressanta funktion!) har varit ”Missed Connection”, ett bra sätt att hjälpa singlar att träffas inte bara online utan också i den verkliga världen.

Huvudfunktioner

Efter att du har fyllt i frågeformuläret kan du leta efter potentiella partners med sökfunktionen och ange eventuella kriterier som du vill att din matchning ska ha.

Som fullvärdig medlem kommer du att kunna:

 • Chatta med singlar i närområdet
 • Skicka och ta emot meddelanden
 • Se vem som har titta på din profil
 • Delta i evenemang

Om du väljer att prenumerera med ett betalt medlemskap ger Match.com dig tillgång till alla olika verktyg. Som sådan kan du använda de olika funktionerna nedan:

 • Ett annat alternativ är att låta match.com ge dig potentiella matchningar baserat på din profil.
 • Du kan få regelbundna e-postmeddelanden med matchande profiler om du väljer det alternativet och match.com sparar också dina sökkriterier för framtida sökningar.
 • Sökfunktionerna är väldigt flexibla och utformade för att få resultat.
 • Du har flera kommunikationsmedia tillgängliga för dig på match.com:
 • Du kan använda ”blinkningar” för att uttrycka ditt intresse för någon eller du kan välja att skicka dem ett e-postmeddelande eller använda direktmeddelandenfunktionen för att kommunicera mer direkt.
 • Match.com producerar ”matchningsord” från din biografi. Dessa är sökbara sökord som du bör kontrollera och ta bort om de inte beskriver dig eller lägga till andra som gör det.
 • Kolla Match.coms blogg för att få de bästa tipsen och råden om dejting.

Söka och kontakta potentiella partners

Match.com har skapat ett mycket enkelt gränssnitt för att möjliggöra en enkel och effektiv online-dejtingupplevelse för sina användare.

Överst på sidan ser du huvudmenyalternativen: matchningar, upptäck, meddelanden, intressen och evenemang.

Matchningar

I den här delen får du dagligen ett genomsnitt på 11 potentiella matchningar baserat på din profilinformation.

Det är en ganska intressant funktion eftersom du kan kontrollera procentandelen av kompatibilitet ni båda har, och du kan välja att kolla in din matchnings bilder och profilinformation.

Om du gillar din matchning kan du klicka ja, eller så kan du hoppa över till nästa profilförslag.

Om du gillar en profil och du klickar på ”ja” ser du hur Match.com hjälper dig att starta en konversation genom att dela hennes/hans intressen med dig!

Upptäck

I det här avsnittet kan du välja mellan 5 olika alternativ: sökning, ömsesidig matchning, omvänd matchning, sparad sökning, användarnamnssökning.

Match.com har utvecklat ett komplett sökfilterverktyg för att hjälpa dig att hitta din drömpartner på bästa möjliga sätt.

Du kan leka så mycket som du vill med det här sökverktyget och om du skapar ett sökkriterium som verkar fungera riktigt bra kan du alltid spara det för att försöka igen senare!

Match.com Event

Enligt den officiella hemsidan lanserades Match Event i maj 2012 och har sedan dess ordnat nästan 300 evenemang varje månad i 80 olika länder med i genomsnitt 400 000 deltagare.

Match.com har lyckats skapa en livlig plats som endast är till för singlar.

Vi rekommenderar dig verkligen att kolla in de olika evenemangen och aktiviteterna som Match.com organiserar i din region. Om du vill ha kul och träffa coola människor kunde vi inte tänka ut ett bättre sätt att göra det!

Match.com Blogg

Den officiella Match.com-bloggen måste du bara besöka. Du hittar dejttrender, de nya reglerna för dejting, framgångshistorier och många dejtingtips!

Du kan också kolla in singlar, läsa om fantastiska framgångshistorier, upptäcka Match-evenemang och läsa om de mest intressanta egenskaperna hos singlar i Sverige.

Match priser

ABONNEMANG PRIS MÅNADSPRIS
1 månad 299 Sek 299 Sek
3 månader 447 Sek 149 Sek
6 månader 474 Sek 79 Sek

Tillförlitlighet och säkerhet

Match.com är 100% säker.

Din personliga information delas inte med webbplatser från tredje part och du kan kontakta match.com med avseende på andra medlemmar.

Match.com Support

Match.com har en bra kundservice. Om du har några frågor kan du gå till matchningsgruppen där du hittar alla möjliga svar på eventuella frågor du kan ha.

Som sådan hittar du ett helt komplett FAQ med detaljerad information om dina kontoinställningar, fakturering och abonnemangsinställningar, medlemskommunikation, betalfunktioner & power-ups, profil och foton, sökning och matchning och tekniska problem.

Om du trots det inte hittar svaret på din fråga kan du alltid kontakta dem via e-post från måndag till fredag från 8.00 till 17.00.

Match.com betyg: vår åsikt

Fördelar  Nackdelar
Stor användarbas i Sverige

Mest populära seriösa dejtingsidan i Sverige

Premiummedlemskap behövs för att använda sök- och kommunikationsverktyg

 

 

Match.com är en av de största aktörerna inom online-dejting, en bra plats som kan visa massor av framgångshistorier!

Den här webbplatsen fungerar verkligen och har en stor användarbas, så du kan vara säker på att hitta någon som skulle kunna vara din själsfrände.

Denna online-dejtingsida har en stor användarbas, en stor fördel som kan hjälpa dig att hitta någon som skulle kunna vara din själsfrände.

Sett över hela världen har 1 av 3 förhållanden börjat på nätet. Match.com förstod direkt hur man utvecklar en bra och mycket effektiv online-dejtingsida!

Med webbplatser i 25 olika länder och online-dejtingsidor översatt till åtta olika språk har Match.com lyckats skapa en bra användarupplevelse för människor i farten!

Match.com-appen är mycket kraftfull och innehåller app-specifika funktioner som strömmen och mixern.

Det är en högt rekommenderad online-dejtingsida som erbjuder en mycket bra öppen sökning och algoritmmatchning samt nya funktioner som läggs till regelbundet för att hjälpa singlar att hitta meningsfulla matchinigar på bästa möjliga sätt.

Enligt sitt media-rum är Match.com nummer 1 bland app- och online-dejtingsidor när det gäller framgångshistorier (inklusive dejter, förhållanden och äktenskap).

Nyckeln till deras triumf? ”95 % av medlemmarna i matchningen är öppna för ett förhållande med rätt person”.
Om du letar efter en bra partner med vilken du delar intressen, uppmuntrar vi dig att försöka Match.com!

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.