Skip navigation

Våra dejtingtips

Senaste uppdatering september 22, 2017

Nästan en internetsurfare av fyra har någon gång konsulterat en dejtingsajt, men det är inte alltid en källa till framgång. Dejting online berör ett stort antal singlar. För att få ut det bästa av dejtingsidorna bestämde vi oss för att sammanställa en rad tips till alla singlar, samt diverse information för att hjälpa dig på vägen. Som John Gray visar i sin bok Män är från mars, kvinnor är från Venus, går inte kvinnor och män till väga på samma sätt när de ska förföra någon: raggningstekniker, de första stegen och chanserna för att en relation ska lyckas, baseras alltså inte på samma kriterier för de båda könen.

Starta ditt dejtingäventyr online

Det krävs generellt sett inte särskilt mycket för att skriva in sig på en dejtingsida: en mailadress, en pseudonym, din ålder och ibland din geografiska placering (vissa dejtingsidor föreslår profiler för de singlar som bor i ditt område). När du har angett de här grundläggande uppgifterna för att starta ditt konto är nästa steg att skapa en profil som fångar andra singlars uppmärksamhet.

Dejting online är ett äventyr som innebär utbyte på nätet innan ett första mötet i det riktiga livet. Förutom de specialiserade sidorna så är även sociala medier ett bra sätt att mötas. Chattar, direktmeddelanden och applikationer tillägnade möten och flörtar, gör att möjligheterna för virtuella möten för surfare ökar. Med tanke på Facebook, Twitter, Tinder och Snapchats popularitet verkar det som att potentialen för den här typen av hjälpmedel bara växer!

Från virtuella till verkliga möten

Det klassiska schemat för par som möts vid 18-års ålder för att sedan sluta sina dagar tillsammans sida vid sida, förenade i obeveklig kärlek, får många singlar att grubbla… Det är ett mönster som har ändrats i och med att vårt samhälle utvecklas. De här sagolika historierna har gått igenom generationer av skilsmässor, bonusfamiljer och ensamstående föräldrar. Idag är det få personer som bara har en enda kärlek i livet.

Om det så är efter en skilsmässa, för att slippa ensamheten, hitta en livskamrat eller enbart en tillfällig partner: (nästan) alla vill vara två! Men att inleda en relation med en likasinnad är allt ifrån enkelt. Den ”rätta” är personen som du kan skratta (och gråta med), som du delar samma värderingar med, som ger dig rysningar och en definition av ordet ”välbehag”: personen som du känner dig nöjd och harmonisk med i ditt dagliga liv. För att hjälpa dig fram till mötet som kanske kommer att förändra ditt liv avslöjar vi alla hemligheter om dejting online.

  • Att hitta en partner kräver ansträngning och engagemang. Vårt team strävar efter att ge singlar tips och råd för att hjälpa dem att hitta rätt strategi.
  • Att förstå det motsatta könet är nödvändigt för en lyckad kärleksrelation och för ett pars välbefinnande. Det är en utmaning som vi hjälper dig med.
  • Efter att du skrivit in dig på den dejtingsida du valt, finns det flera saker att tänka på för att lyckas med ditt möte online och för att ditt virtuella äventyr ska övergå till något konkret.
    Förutom de klassiska sidorna finns det även andra sätt att lära känna nya människor på nätet, framför allt tack vare sociala medier.
  • Med tanke på dejtingsidornas popularitet kan vi nog bekänna att vi alla delar en gemensam strävan: att hitta kärleken!

Learn more about online dating

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.