Skip navigation

Hur kommer man över rädslan för att bli förälskad?

Senaste uppdatering september 19, 2017

Rädslan för att bli förälskad är vanligare än du skulle kunna tro. För om du tänker efter, är det inte så konstigt….att bli förälskad är att ta ner alla dina murar, dina försvar och öppna dig helt för någon.

Att bli förälskad kräver massor av mod och ärlighet…att öppna dig själv för kärlek, en kärlek som innebär en okänd framtid. Hur skulle man inte kunna bli rädd ?

Utöver det anses förälskelse vara en fantastiskt upplevelse som inte varar länge… bara under « smekmånadsfasen », men vad kommer då efter den?

Vi förstår att förälskelse kan verka skrämmande, men det är en sak människor glömmer när de är rädda för den: att bli förälskad är ett av de bästa sätten att uppleva känslan av att leva.

Vill du få ut så mycket som möjligt av ditt liv, av din kropp, ditt medvetande och dina känslor? Vi ger dig några tips för att övervinna din rädsla för att bli förälskad.

# Jämför aldrig eventuella erfarenheter av tidigare relationer

Detta är den främsta orsaken till att par inte är lyckliga. Att jämföra för aldrig något gott med sig.

Om du accepterar tanken att vi är programmerade sedan vår barndom att alltid vilja ha mer och mer, kommer du troligen fram till att vi aldrig är nöjda med det vi har, så vad är det för mening med att jämföra? Gräset är alltid grönare på andra sidan eller hur?

Du bör också tänka på att genom att jämföra en möjlig ny relation med en tidigare, (oberoende av om det är en positiv eller negativ jämförelse) begränsar du automatiskt din nya partner och din möjliga nya relation.

Det första steget är då att lära av tidigare erfarenheter men viktigast av allt är att befria sig från dem!

# Acceptera vad du känner

Det andra steget: när du är så fri du kan vara från tidigare erfarenheter, måste du lära dig acceptera dina känslor: undvik att försöka kontrollera hur du bör känna, försök istället tänka att dina känslor är hälsosamma, och om så är fallet, bejaka dem!

Många människor tror att de genom att kontrollera sina känslor kan framstå som starkare, klokare, stabilare etc….men är det verkligen hälsosamt?

Tänk istället att ett av de bästa sätten att känna sig levande är att ha känslor.

# Undvik att pejla in alla andras åsikter

Åsikter! Fienden till vår instinkt! Har det hänt någon gång att du hyst stora tvivel om ett ämne och bett om andras uppfattning men sedan känt starkt att du inte höll med om åsikterna och att det kändes bättre med ditt eget sätt att hantera situationen?

Exakt. Det är samma sak med kärlek. Åsikter kan vara bra, men i slutändan är du den enda som vet vad du verkligen känner…

 

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre webbläsningsupplevelse. Få mer information om hur vi använder cookies och hur du kan ändra dina inställningar.